About me

Warner Fokkens werd op 6 april 1965 in Den Haag geboren. Hij is op 6-jarige leeftijd begonnen met 1 jaar orgelles. Vervolgens heeft hij vanaf 1973 vijf jaar piano gestudeerd.

Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij als pianist met een piano concert van Mozart in Diligentia in Den Haag tijdens een schoolorkestfestival.

Vanaf 1985 studeerde hij hoofdvak Orgel bij Joh.Th. Lemckert, Wim van Beek, Rienk Jiskoot, Piano bij Albert Brussee en 2e hoofdvak Kerkmuziek bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te ‘s-Gravenhage. Tevens kreeg hij tijdens zijn studie improvisatielessen bij Johann Th. Lemckert en Bert Matter en volgde masterclasses bij Gaston Litaize en John Cage. Aansluitend heeft hij twee jaar gestudeerd bij Leo van Doeselaar aan het toenmalig Hilversums Conservatorium.

Vanaf januari 1980 was Warner Fokkens organist van de Hervormde Sjalomkerk in Den Haag. In november 1986 werd hij organist van de Hervormde Pauluskerk in de Vogelwijk, als opvolger van Juul Ouwehand. In oktober 2002 werden de deuren van de Pauluskerk definitief gesloten. Sindsdien is Warner vaste organist van de Bergkerk.

Sinds 1987 heeft Warner een bloeiende lespraktijk voor keyboard, orgel en piano. Het improviseren neemt, zowel bij de concertpraktijk, als in de les een steeds grotere plaats in. Inmiddels heeft Warner zijn eigen veelzijdige stijl ontwikkeld op het gebied van de improvisatie. Daarnaast heeft hij een grote ervaring met het geven van orgel-, piano- en koorconcerten.

Hij is sinds 2008 dirigent van het koor Sing for Joy uit Maassluis, dirigent en medeoprichter van Joyful Singers uit Poortugaal, begeleider van diverse koren en ensembles, gastdirigent en repetitor van 2 grote mannenkoren. Per 1 januari 2019 is Warner dirigent geworden van het Haags Politiemannenkoor Entre Nous.

Warner is naast organist, docent en koordirigent ook muziekuitgever.

Dit jaar viert Warner zijn 40-jarig jubileum als organist.